Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Proces- en Maintenance Woordenboek > Elektrotechniek > stroometikettering

stroometikettering

Inhouds opgave:
 1. 1. Steeds meer consumenten willen weten op welke wijze de elektriciteit die ze van hun leverancier afnemen, wordt opgewekt. Sommigen willen misschien alleen door de zon of de wind opgewekte elektriciteit. Weer anderen willen wellicht geen elektriciteit opgewekt uit kolen of kernenergie. Ook kunnen er klanten zijn die alleen vragen om elektriciteit die in Nederland is opgewekt. Sommige leveranciers spelen al in op deze voorkeuren van consumenten door in hun brochures aan te geven op welke manier en/of waar hun elektriciteit is opgewerkt. De leveranciers kunnen dat duidelijk maken door een tabelletje. Ze kunnen dan bijvoorbeeld aangeven dat 50% van hun elektriciteit is opgewekt door wind, 25% door zon, en 25% door gas. Ze plakken dus eigenlijk een etiketje op hun product. Dit wordt ook wel stroometikettering genoemd.
  1. 1.1. Cursussen:
  2. 1.2. Links:
  3. 1.3. Relatie oefenfabriek:
  4. 1.4. Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:
  5. 1.5. Bronnen:

  Steeds meer consumenten willen weten op welke wijze de elektriciteit die ze van hun leverancier afnemen, wordt opgewekt. Sommigen willen misschien alleen door de zon of de wind opgewekte elektriciteit. Weer anderen willen wellicht geen elektriciteit opgewekt uit kolen of kernenergie. Ook kunnen er klanten zijn die alleen vragen om elektriciteit die in Nederland is opgewekt. Sommige leveranciers spelen al in op deze voorkeuren van consumenten door in hun brochures aan te geven op welke manier en/of waar hun elektriciteit is opgewerkt. De leveranciers kunnen dat duidelijk maken door een tabelletje. Ze kunnen dan bijvoorbeeld aangeven dat 50% van hun elektriciteit is opgewekt door wind, 25% door zon, en 25% door gas. Ze plakken dus eigenlijk een etiketje op hun product. Dit wordt ook wel stroometikettering genoemd.

   

   

   

   

  Cursussen:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Links:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Relatie oefenfabriek:

   

   

  Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:

   

   

  Bronnen:

  Powered by MindTouch