Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Mission Statement

Mission Statement

  Inhoudsopgave
  Geen koppen

   

  Het Process Centre of Excellence (PCOE) is opgezet vanuit de visie om in het hart van het Rotterdams havenindustrieel complex een centrum op te zetten voor de industrie, kennisinstellingen en beroepsopleidingen.

  In het Europoort en Botlek gebied bevinden zich veel kennisintensieve bedrijven die samen met onderwijsinstellingen hun innovatieve kracht willen optimaliseren. De wisselwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen is tevens belangrijk om opleidingen goed te laten aansluiten op de praktijk.

  Mede door donaties en inspanningen vanuit het bedrijfsleven heeft de STC-Group in Brielle de Oefenfabriek kunnen bouwen. De Oefenfabriek is een werkelijke fabriek in klein formaat, de installaties zijn gemiddeld tien keer kleiner dan bij bedrijven waardoor de Oefenfabriek uitermate geschikt is voor het testen en demonstreren van apparatuur en processen.

   

  Activiteiten van het Process Centre of Excellence bestaan onder andere uit:

   

  • De opbouw, onderhoud en gebruik van de Oefenfabriek
  • Het opzetten en onderhouden van de PCOE – Kennisbank die toegankelijk is voor nieuwe en bestaande technici en waarin kennis over de systemen in de Oefenfabriek beschikbaar wordt gesteld.
  • Bijeenbrengen van kennis en partijen ter stimulering van innovatief denken en handelen.
  Onderdelen & Middelen Kenniscentrum sectorV2.png
     
  Powered by MindTouch