Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Oefenfabriek

Oefenfabriek

Inhouds opgave:
 1. 1. Welkom bij de Oefenfabriek

   

   

  Welkom bij de Oefenfabriek

  De Oefenfabriek is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs en KMR. De fabriek bestaat uit 9 proces units, waarin de nieuwste technologieën worden gebruikt. Naast veldbussen zoals Foundation Fieldbus en Profibus, is ook HART technologie beschikbaar. De processen worden vanuit een -state of the art- controlekamer bestuurd. De Oefenfabriek wordt gebruikt in de opleiding Algemene Operationele Techniek (AOT), voor procesoperator en maintenance opleidingen, vele her- en bijscholingen alsmede voor Foundation Fieldbus cursussen en voor Meet- en Regelcursussen. Een groot aantal partijen (zie participanten) zijn als sponsor betrokken bij dit project door tijd, geld of materialen beschikbaar te stellen.

   

  De Oefenfabriek bestaat uit een gebouw met daarin een Proceshal en een Controlekamer.

  De processen die voor de proceshal gebruikt worden zijn in samenwerking met de industrie samengesteld. De oefenfabriek bestaat uit een negental processen die allen door een eigen besturingssysteem worden bestuurd. Daarnaast zijn er meerdere beveiligingssystemen aanwezig, zo wordt voorkomen dat er zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen. De units zijn in een proceshal geplaatst. Vanuit de controlekamer, die fysiek gescheiden is van de proceshal, (zoals in de praktijk) worden de processen bestuurd.

   

   

  STC_EP_Oefenfabriek_rs.jpg
  Powered by MindTouch