Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Proces- en Maintenance Woordenboek > Elektrotechniek > Niet-normale toestand

Niet-normale toestand

Inhouds opgave:
 1. 1. Bij een niet-normale toestand van het net is er sprake van een ernstig transportprobleem als gevolg van een overbelasting of spanningsprobleem in het net. Daardoor komt de energievoorziening in gevaar en dreigt een storing. Bij een niet-normale toestand van het systeem is er sprake van een aanzienlijke landelijke onbalans waardoor de energievoorziening in gevaar is en er een storing dreigt. Als de niet-normale toestand door TenneT of een regionale netbeheerder (geldt alleen voor net) is afgeroepen, krijgen zij extra bevoegdheden zoals het laten starten en opregelen van productie-eenheden met een nominaal vermogen > 5 MW. Bij zeer ernstige problemen kan gedwongen afschakelen van een deel van de belasting noodzakelijk zijn om een grootschalige storing te voorkomen.  
  1. 1.1. Cursussen:
  2. 1.2. Links:
  3. 1.3. Relatie oefenfabriek:
  4. 1.4. Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:
  5. 1.5. Bronnen:

  Bij een niet-normale toestand van het net is er sprake van een ernstig transportprobleem als gevolg van een overbelasting of spanningsprobleem in het net. Daardoor komt de energievoorziening in gevaar en dreigt een storing. Bij een niet-normale toestand van het systeem is er sprake van een aanzienlijke landelijke onbalans waardoor de energievoorziening in gevaar is en er een storing dreigt. Als de niet-normale toestand door TenneT of een regionale netbeheerder (geldt alleen voor net) is afgeroepen, krijgen zij extra bevoegdheden zoals het laten starten en opregelen van productie-eenheden met een nominaal vermogen > 5 MW. Bij zeer ernstige problemen kan gedwongen afschakelen van een deel van de belasting noodzakelijk zijn om een grootschalige storing te voorkomen.  

   

   

   

   

  Cursussen:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Links:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Relatie oefenfabriek:

   

   

  Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:

   

   

  Bronnen:

  Powered by MindTouch