Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Proces- en Maintenance Woordenboek > Elektrotechniek > groencertificaten

groencertificaten

Inhouds opgave:
 1. 1. Om te bewijzen dat groene energie ook echt 'groen' is, heeft de overheid een certificatensysteem in het leven geroepen als controlemechanisme. Dit systeem hield in dat een producent die voldeed aan de eisen die werden gesteld aan het opwekken van duurzame elektriciteit een zogenaamde groenverklaring ontving. Zo'n producent ontving dan groencertificaten voor alle vormen van elektriciteit die milieuvriendelijk werd opgewekt. Door onafhankelijke instanties controleerden of de productiemiddelen aan de eisen voldeden en hoeveel milieuvriendelijk opgewekte elektriciteit op het net werd gezet. Een certificatenbank hield bij wie hoeveel certificaten had. Deze organisatie was de dochterorganisatie van TenneT, CertiQ B.V. Per 1 januari 2004 is deze systematiek vervangen door zogenaamde 'Garanties van Oorsprong'.
  1. 1.1. Cursussen:
  2. 1.2. Links:
  3. 1.3. Relatie oefenfabriek:
  4. 1.4. Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:
  5. 1.5. Bronnen:

  Om te bewijzen dat groene energie ook echt 'groen' is, heeft de overheid een certificatensysteem in het leven geroepen als controlemechanisme. Dit systeem hield in dat een producent die voldeed aan de eisen die werden gesteld aan het opwekken van duurzame elektriciteit een zogenaamde groenverklaring ontving. Zo'n producent ontving dan groencertificaten voor alle vormen van elektriciteit die milieuvriendelijk werd opgewekt. Door onafhankelijke instanties controleerden of de productiemiddelen aan de eisen voldeden en hoeveel milieuvriendelijk opgewekte elektriciteit op het net werd gezet. Een certificatenbank hield bij wie hoeveel certificaten had. Deze organisatie was de dochterorganisatie van TenneT, CertiQ B.V. Per 1 januari 2004 is deze systematiek vervangen door zogenaamde 'Garanties van Oorsprong'.

   

   

   

   

  Cursussen:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Links:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Relatie oefenfabriek:

   

   

  Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:

   

   

  Bronnen:

  Powered by MindTouch