Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Oefenfabriek > Units > MES > ISA 95 > Business Drivers

Business Drivers

Inhouds opgave:
 1. 1. Opleiden van leerlingen
 2. 2. Opleiden van onderhoudsmedewerkers
 3. 3. Bijscholing van de bestaande populatie
 4. 4. Het bieden van onderzoeksmogelijkheden
 5. 5. Het bieden van testmogelijkheden
 6. 6. Het functioneren als “Process Excellence Center”
 7. 7. Het inzicht geven in techniek

   

  Binnen de Oefenfabriek is er behoefte aan MES en eventueel aan ERP functionaliteit.  Deze functionaliteiten zullen de business drivers van de Oefenfabriek moeten ondersteunen.

  Opleiden van leerlingen

  Het belangrijkste doel van de oefenfabriek, in het algemeen, is om leerlingen beter op te leiden voor de procesindustrie, dan nu al gebeurt. De kloof tussen de goed in te zetten beginnende operator en de pas afgeleverde leerling moet worden verkleind. Toekomstige operators vormen dus de belangrijkste doelgroep. Bij iedere doelgroep hoort een ander opleidingsdoel. Leerlingen die getraind worden om later als operator te gaan werken, moeten de mogelijkheid krijgen om praktijk ervaring op te doen met typische operator taken.

  Opleiden van onderhoudsmedewerkers

  Naast de reguliere opleiding tot operator zijn er ook studenten die opgeleid moeten worden in de vakken Meet & Regeltechniek en andere aanverwante vakken.

  Bijscholing van de bestaande populatie

  Dit zijn de huidige werknemers in de (petro) chemie die bijgeschoold moeten worden en blijven om hun vak goed uit te kunnen oefenen. Het is een bekend fenomeen dat de (petro)chemische bedrijven een grote beschikbaarheid nastreven. Het gevolg daarvan is dat de bestaande populatie bv. niet al te vaak een start - en stop van een fabrieksinstallatie meemaken. De oefenfabriek wil daar verandering in brengen.

  Het bieden van onderzoeksmogelijkheden

  Een ander doel van de oefenfabriek is het bieden van onderzoeksmogelijkheden voor studenten van HBO of universiteit. Denk hierbij aan onderzoek dat verricht kan worden aan de processen om tot optimalisaties te komen.

  Het bieden van testmogelijkheden

  Een volgend doel dat de oefenfabriek voor ogen heeft, is het bieden van een testomgeving voor bijvoorbeeld procesapparatuur. Leveranciers zouden extra features van hun apparatuur hier kunnen uittesten.

  Het functioneren als “Process Excellence Center”

  De oefenfabriek kan tevens dienen als “Process Excellence Center”, waar participanten als leveranciers, contractors, systeemhuizen en engineering bureaus, hun producten en/of diensten aan klanten kunnen tonen in een “real life” omgeving.

  Het inzicht geven in techniek

  Tenslotte kan de oefenfabriek een omgeving bieden waar managers hernieuwd inzicht gegeven kan worden in de techniek.

  Powered by MindTouch