Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Oefenfabriek > Units > MES > ISA 95

ISA 95

Inhouds opgave:
 1. 1. ISA-95 methodiek
  Inhoudsopgave
  1. 1. ISA-95 methodiek

   

  ISA-95 methodiek

  ISA-95 is de internationale standaard voor de integratie van kantoor- en productieautomatiseringssystemen. ISA-95 bestaat uit modellen en terminologie die nauwkeurig in kaart brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen systemen gericht op verkoop, financiën en logistiek en systemen gericht op productie, onderhoud en kwaliteit. De ISA-95 standaard is een goede leidraad om in kaart te brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen kantoorautomatiseringssystemen en productieautomatiseringssystemen. Bovendien kan ISA-95 worden gebruikt voor het uitvoeren van een informatie analyse, voor het opstellen van User Requirement Specifications, voor leveranciersselecties en als basis voor het ontwikkelen van applicaties.

  Bij het vaststellen van typische productie(automatiserings)taken voor de diverse functies is de ISA-95 standaard deel 3 gehanteerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld gedetailleerde productie scheduling, productie resource management, product definitie management, production dispatching, production execution management, production data collection, production tracking, production analyses,  diverse onderhouds- kwaliteits- en voorraadtaken. Raadpleeg voor een gedetailleerde uitleg ISA-95 deel 3.

  Hierarchical Functional model.jpg

  Een stuurgroep, onder leiding van Ordina, heeft een analyse uitgevoerd, om met behulp van ISA-95 de MES functionaliteit te definiëren.

  Stuurgroep lid

  Bedrijf

   

   

  Ton Knegt

  STC

  Henk van Koolwijk

  Shell

  René van Opstal

  Allmons

  Bianca Scholten

  Ordina

  Marinus-Jan Westerink

  Ordina

  Het studierapport is als bijlage toegevoegd aan deze pagina.

  Powered by MindTouch