Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Oefenfabriek > Nieuws > 3 juli 2012

3 juli 2012

  Inhoudsopgave
  Geen koppen
  STC-Group kiest voor Emerson’s DeltaV als besturingssysteem
   
   
  Om de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de Oefenfabriek bij het Kenniscentrum van de STC-Group in Brielle zo optimaal mogelijk te houden, heeft de STC-Group besloten de huidige besturingssystemen (DCS) te vervangen door één systeem. Na een zorgvuldig proces is gekozen voor Emerson Process Management als partner voor automatisering en kennisuitwisseling.
   
  Binnen het gebouw van de STC-Group in Brielle beschikken toekomstige procesoperators en onderhoudstechnici over moderne faciliteiten zoals practica, een werkplaats, een studieomgeving met alle IT-voorzieningen, unieke simulatoren en een Oefenfabriek. “Deze Oefenfabriek is een echte fabriek in klein formaat en bestaat uit negen procesunits die momenteel allen vanuit de controlekamer door een eigen besturingssysteem worden bestuurd”, aldus Laurian Hollander, locatiedirecteur van STC Brielle. Om optimaal te kunnen blijven draaien en de toekomstplannen met de Oefenfabriek te realiseren, is vervanging van de besturingssystemen wenselijk. De STC-Group heeft ervoor gekozen om het aantal marktpartijen terug te brengen tot één leverancier waarmee intensief wordt samengewerkt. Na een zorgvuldige procedure is gekozen voor Emerson Process  Management. “Naast technische kwalificaties en samenwerking staat ontzorgen gedurende de hele lifecycle van het systeem bij Emerson hoog in het vaandel. Dit sluit perfect aan bij het doel onze opleidingen up-to-date te houden en de kwaliteit van de opleidingen te borgen. We kijken dan ook uit naar een langdurig partnerschap”, aldus Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group. 
   
   
  Bijdrage aan realiseren doelstellingen
   
  “Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, is het belangrijk een omgeving te creëren die dichtbij de werkelijkheid staat”, zegt Guido Wink, General Manager van Emerson Process Management uit Rijswijk. “We zijn verheugd dat ons DeltaV besturingssysteem is uitgekozen voor de Oefenfabriek en dat we een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van de STC-Group. Ook op het gebied van kennisuitwisseling kunnen we de komende jaren veel voor elkaar betekenen.” Naast het systeem van de Oefenfabriek zal Emerson ook de besturing van de Oefenfabrieksimulator vervangen. Wink: “Dat doen we in samenwerking met Lexxin en Mobatec die het dynamische processimulatiedeel reeds hebben opgeleverd.  De simulator sluit naadloos aan op DeltaV.”
   
   
  Emerson Process Management
   
  Emerson Process Management is een wereldwijd opererende organisatie die bekend staat om haar zakelijke inzicht en investeringsfilosofie. In een voortdurende ontwikkeling worden technologie en engineering samengebracht om innovatieve oplossingen te bieden in sectoren als procesregeling, industriële automatisering, elektronica en telecommunicatie.
   
  Powered by MindTouch