Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Oefenfabriek > Participanten > Leveranciers > Explain Media

Explain Media

Inhouds opgave:
 1. 1. Training Simulator for the Dutch Shipping and Transport College

   

   

   

   

  163-explainmedia_stc_logo.jpg

  ExplainMedia: Drempelverlagende 3D-simulaties

   

  Sinds 2005 voegt ExplainMedia een nieuwe dimensie aan toe aan proces-simulatoren. Vroeger bestond een simulator uit diverse DCS-schermen. ExplainMedia voegde daar de Outside Operator View aan toe: Een driedimensionale virtuele wereld, gekoppeld aan de simulator, waarin men pompen en kleppen kan bedienen, en instrumenten kan aflezen zoals een operator dat in de buitenwereld ook zou doen.

   

  ExplainMedia is gevestigd in Petaluma, Californië, en is sinds 2009 ook op de Europese markt actief. Het bedrijf is gespecialiseerd in 3D-visualisaties en -simulaties. Grote oliemaatschappijen en technische colleges in de Verenigde Staten behoren sinds jaar en dag tot de klantenkring.

  ExplainMedia is een Amerikaans bedrijf, maar wordt geheel gerund door Nederlanders. Ook op het hoofdkantoor in Petaluma kan men u dus in het Nederlands te woord staan.

   

   

  Toegankelijk

   

  De 3D-simulaties kunnen variëren van een eenvoudige opstelling van een pomp en enkele kleppen, tot een complete raffinaderij. Het grote voordeel van een 3D-simulatie is dat de leerling direct het verband kan leggen tussen het control-room scherm, en de buitenwereld. Dit maakt de lesstof een stuk toegankelijker. Het is dan ook geen toeval dat ExplainMedia's simulaties populair zijn bij colleges in de VS die het vak process technology aanbieden. Ook worden de 3D-simulaties en -visualisaties effectief gebruikt bij het werven van nieuwe studenten voor technische opleidingen.

  ExplainMedia's 3D-simulaties en -visualisaties werken op elke recente Windows computer en zijn dus in elke organisatie eenvoudig te implementeren.

   

   

  ExplainMedia en de Oefenfabriek

   

  ExplainMedia voorzag Mobatec's simulatoren van de Oefenfabriek van een "buitenwereld-module" waarmee de leerlingen ook handelingen kunnen verrichten die ze normaal in de Oefenfabriek zouden doen, zoals het openen en sluiten van kleppen, en het bijvullen van grondstoffen.

   

  Adres:  Keizersgracht 439, 1017 DJ  Amsterdam

  Postadres: Postbus 16752, 1001 RG  Amsterdam

  Telefoon: +31 20 8943141

  Website: www.explainmedia.eu

  E-mail: info@explainmedia.eu

   

  Zie ook de film:

   

  November 2, 2010

  Training Simulator for the Dutch Shipping and Transport College

  ExplainMedia teamed with the Dutch simulator company Mobatec BV to produce the first of a series of simulators with an outside view that allows students to operate training units just like they would do in the real world. The simulated control room view is represented by a Honeywell DCS screen, driven by Mobatec's simulator. Students can walk around the plant, zoom in on certain areas, take readings, and operate equipment.

   

  A high definition version is available on http://youtu.be/LFzOoe4LQWM

  Powered by MindTouch