Process Centre Of Excellence logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo  logo 
Help Reacties Print Email link
Process Centre Of Excellence. > Proces- en Maintenance Woordenboek > Grafisch > Langlopend

Langlopend

Inhouds opgave:
 1. 1. Papier wordt gemaakt op een machine met een zeer lange zeef, waarop pulp wordt verspreid. Langlopend wil zeggen de machine richting. Breedlopend daarentegen de breedte van de machine. Men kan deze beide richtingen herkennen door het papier voorzichtig dubbel te vouwen. De zijde die de meeste weerstand biedt bij het dubbel slaan, is de breedlopende zijde. Andere proeven zijn de scheurproef en het nat maken van de randen.
  1. 1.1. Cursussen:
  2. 1.2. Links:
  3. 1.3. Relatie oefenfabriek:
  4. 1.4. Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:
  5. 1.5. Bronnen:

  Papier wordt gemaakt op een machine met een zeer lange zeef, waarop pulp wordt verspreid. Langlopend wil zeggen de machine richting. Breedlopend daarentegen de breedte van de machine. Men kan deze beide richtingen herkennen door het papier voorzichtig dubbel te vouwen. De zijde die de meeste weerstand biedt bij het dubbel slaan, is de breedlopende zijde. Andere proeven zijn de scheurproef en het nat maken van de randen.

   

   

   

   

  Cursussen:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Links:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Relatie oefenfabriek:

   

   

  Gerelateerde onderwerpen/Kijk ook bij:

   

   

  Bronnen:

  Powered by MindTouch